Skip to content

Instructiuni

UPDATE 15.05.2023 CEAS – Versiune de soft pentru ceasurile mai vechi (modul GSM- UBLOX), care au problema cu GSM (transmiterea datelor doar cu repornire, 3G), disponibilă aici, varianta V8.9.39 – UBLOX. (Notă: dacă dispare semnalul GSM – bare gri sau X peste iconița de GSM – în momentul în care sunt date de transmis online, ceasul se va reconecta automat)

UPDATE 01.05.2023 CEAS – Versiune de soft pentru ceasurile mai vechi (modul GSM- UBLOX), care au problema cu GPS/sincronizare ora, disponibilă aici, varianta V8.9.38 – UBLOX.

UPDATE 15.04.2023 CEAS – Versiune de soft pentru ceasuri disponibilă aici, variantele V8.9.32 – UBLOX și EC25. În ceasurile mai noi (începând cu anul 2022) pot exista 2 module GSM diferite, fiecare având varianta sa de soft. Pe cele cu modulul EC25 scrie pe spate acest lucru. Dacă se pune un soft greșit, modulul GSM nu va funcționa; se rescrie softul corect pentru a funcționa în parametri. În fiecare arhivă există 2 directoare, unul cu softul FULL (se pierd datele de pe ceas) și altul cu softul UPGRADE (nu se pierd datele de pe ceas).

Atenție! Dacă este instalată versiunea 32 și nu aveți activ butonul de Marcare Concurs (îmbarcare), trebuie doar să faceți UPGRADE cu softul V8.9.32-fix corespunzător, aflat în link-ul de mai sus (aici).

*** Trecerea de la varianta V8.9.15 la V8.9.32 NU este necesară.

UPDATE 03.2022 CEAS – Versiune de soft pentru ceasuri disponibilă aici (15), varianta FULL V8.9.15 = ATENȚIE! această variantă șterge datele de pe ceas; varianta UPGRADE V8.9.15 doar face un simplu upgrade. Notificare 12.05.2019 La finalizarea îmbarcării la V8, indiferent că se dă sau nu Upload to Server, se dă STOP și OK (imprimare), altfel nu e finalizată corect îmbarcarea.

UPDATE 19.03.2018 SOFT PC – O nouă versiune a aplicației Club Manager pentru PC (rezolvă problema cu sincronizarea/copierea seriilor de cip în soft + ștergere multiplă serii + sync marked=îmbarcați + sync results=sosiri porumbei), vedeți în link-ul de mai jos (manuale+…): ClubSys_V8_EU_TCSetup.exe (există și executabilul ClubSys_V8_EU_TC.exe / dacă aplicația este deja instalată, ajunge doar să înlocuiți cu [ACEST] fișier fișierul din C:\Program Files (x86)\avancetech\ClubSys_V8_EU_TC)

Idei generale de folosire a ceasului Topigeon V8:

  1. Crescătorul și lista de porumbei se creează pe calculator, în softul ClubSys.

  2. Cipuirea / atribuirea inelelor se face pe ceas.

  3. Concursul se poate crea atât în softul ClubSys și sincronizat în ceas, cât și direct în ceas.

  4. Orice operațiune de îmbarcare/desigilare se face cu antena GPS conectată la sistemul de club, având ledul albastru aprins continuu.

  5. Codul de concurs se preia din Clasamente 2019 (în paranteză) sau din Planul de Zbor 2019 (coloana COD CONC). DACĂ ORGANIZATOR ESTE ALT JUDEȚ, TREBUIE ALES CODUL DIN PLANUL ACELUI JUDEȚ!!!

  6. Link [MANUALE + SOFT + PAROLA SOFT]

Metoda de update soft ceas:

  1. Se copiază cele 2 fișiere (V8.42 are mai mult de 2 fișiere) și directorul din arhiva pe un card SD (*unele versiuni nu au directorul resources). Cardul se introduce în ceas.

  2. Se dă restart la ceas (Comunicații -> Restart). După repornire se apasă OK. Se scoate cardul.

  3. Se verifică să fie Limba Română și UTC+3 (Info Sistem) și apoi se dă restart din nou.

Tutorial video – engleza: